کیش خوب همانند فوتبال خوب است، حرف نمی زند ، عمل می کند.
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶
خانه » مطالب گوناگون » سلامت و پزشکی » میوه مناسب سحر

میوه مناسب سحر

میوه مناسب سحر

میوه مناسب سحر

طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به دلیل عطر و طعم دلپذیرش، بسیار محبوب است.طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه است با این تفاوت که پیش از خربزه می رسد و لطیف تر و هضم آن آسان تر است.طالبی و گرمک ازمیوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمک عبارت است از:میوه و تخم میوه.

 

 فواید تغذیه ای طالبی
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامینA و مملو از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامینA تبدیل می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد طالبی یکی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.  طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از دیگر مواد مغذی ذکر شده است. همان طور که ویتامینA آنتی اکسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل داشتن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سکته و سرطان را کاهش می دهد . از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.

 
انتخاب طالبی
به گزارش تبیان، برای خرید یک طالبی خوب و رسیده، با کف دست به آن ضربه بزنید باید یک صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد.پوست آن باید مایل به رنگ کرم یا زرد باشد ( رنگ سبز پوست نشانه کال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید کمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی کنده شود. یکی دیگر از نشانه های رسیده بودن طالبی، بوی ملایم شیرینی است که از پوست آن به مشام می رسد.

 
 خواص درمانی گرمک و طالبی
طالبی میوه ای اشتها آور است.
طالبی، ادرارآور، نرم کننده (ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان کم خونی مفید است. مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.گرمک سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است. گرمک ملّین است؛ به ویژه برای کسانی که دچار یبوست هستند، مفید است. گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان کاهش می دهد. گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی یا درمان ورم پوست موثر است. آب طالبی برای نرم کردن پوست مفید است.
احتیاط لازم در مصرف طالبی
کسانی که قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند یا آن را مصرف نکنند. کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.

 


تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است