شال محرم طرح ابا عبدالله

شال محرم طرح ابا عبدالله

با خواص بسیار مفید زغال اخته آشنا شوید
هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶
خانه » مطالب گوناگون » سلامت و پزشکی » با خواص بسیار مفید زغال اخته آشنا شوید

با خواص بسیار مفید زغال اخته آشنا شوید

با خواص بسیار مفید زغال  اخته آشنا شوید

عکس میوه زغال اخته

خواص زغال اخته؛ از دفع سنگ کلیه تا پیشگیری از سرطان

زغال اخته میوه ای سرشار از موادمغذی است که خواص زیادی چون لاغری،ضد اسهال، دفع سنگ کلیه و ضد سرطان دارد.زغال‌اخته حاوی آهن، کلسیم، اسیدفولیک، ویتامین‌های  E ، B، B1 و C2 و فلاوانوئیدهاست. این میوه خوشمزه کم‌کالری است و باعث اضافه وزن نمی‌شود. همچنین منبع خوبی برای فیبر است وآنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد که مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های غیر واگیر افزایش می دهد ودر نهایت به پیشگیری ازبیماری‌هایی چون بیماری قلبی، سرطان، دیابت، تصلب‌شرائین، آب‌مروارید، آرتروز و آرتریت کمک به سزایی می‌کند.


زغال‌اخته به کاهش میزان کلسترول کمک می‌کند.پلی‌فنول‌های موجود درزغال‌اخته باعث کاهش کلسترول خون می‌شود و برای سلامت قلب مفید است. مصرف عصاره زغال‌اخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است. آب زغال‌اخته برای افراد مبتلا به سنگ‌های کلیه و ادرار بدبو موثر است، زیرا با اسیدی کردن ادرار در رفع آن اثر چشمگیری دارد، به ویژه اگر سنگ کلیه از جنس کلسیمی باشد.
موادمغذی موجود در زغال‌اخته از رشد سرطان‌های ریه، کولون (قسمتی از روده بزرگ) و تکثیر سلول‌های سرطان خون بدون تاثیر بر سلول‌های سالم جلوگیری می‌کند.
ترکیبات موجود در این میوه  برای جلوگیری از سرطان پروستات، پوست و شش نیز موثر است.

زغال‌اخته از دو طریق در کاهش وزن موثر است:

زغال‌اخته مانند تنظیم‌کننده انسولین عمل می‌کند.این ماده‌غذایی تاثیر انسولین و انباشتگی چربی‌ها را کاهش می‌دهد و در روند ازبین بردن چربی‌ها موثر است و به لاغری کمک می‌کند. در دفع سموم و چربی‌هایی که در بافت‌های بدن تجمع می‌کند موثر است زغال‌اخته جزو میوه‌هایی است که از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. جوشانده زغال‌اخته در مداوای اسهال معمولی و اسهال‌خونی هم اثر دارد.

روش مصرف: به این صورت که باید یک قاشق سوپ‌خوری زغال‌اخته را با فنجانی آب سرد مخلوط کنید و آن را به مدت پنج دقیقه بجوشانید و پس از ۱۵ دقیقه دم کشیدن، آن را صاف کنید و هر روز دو تا شش فنجان از آن بنوشید.
در زبان انگلیسی به زغال اخته cornelian cherry می گویند. گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای است و شهد فراوانی برای زنبورهای عسل دارد. دارای برگ های سبز پررنگ، براق و نوک تیزی است. درختچه زغال اخته حدود ۳۰۰ سال عمر می کند و حدود ۲۵ سالگی تا ۸ متر می رسد. این درخت به طور کلی ارتفاعی حدود ۸ ۴ متر دارد. چوب آن بسیار محکم است و در صنعت نیز کاربرد دارد.
زغال اخته در منطقه وسیعی از اروپا، آسیا به ویژه ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. محل رویش این گیاه در ایران، در جنگل های ارسباران، کوه های البرز، منطقه الموت، کوئین قزوین و در جنگل های بین مازندران و گیلان است. منطقه قزوین و رودبار به ویژه در حاشیه البرز، بیشترین تولیدکننده و صادر کننده زغال اخته کشور محسوب می شود. میوه نرسیده آن به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز تیره و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولاً به صورت تازه مصرف می شود، ولی به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز استفاده می شود.


تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است