شال محرم طرح ابا عبدالله

شال محرم طرح ابا عبدالله

آموزش آشپزی : طرز تهیه دلمه کاهو
آسمان برای گرفتن ماه تله نمی گذارد، آزادی خود ماه است كه او را پایبند می كند.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۶
خانه » مطالب گوناگون » آشپزی » آموزش آشپزی : طرز تهیه دلمه کاهو

آموزش آشپزی : طرز تهیه دلمه کاهو

آموزش آشپزی : طرز تهیه دلمه کاهو

 

دلمه کاهو

مواد لازم  تهیه دلمه کاهو

برگ کاهو- ۵۰۰ گرم

نمک و فلفل سیاه – به مقدار لازم

لپه خیس شده –  ۵۰ گرم

روغن مایع – به مقدار لازم

گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) – ۲۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی – ۲ قاشق سوپ خوری

پیازداغ – ۱۵ گرم

زردچوبه – نصف قاشق چای خوری

آب  گوشت طعم دار- ۲۵۰ میلی لیتر

برنج خیس شده – ۲۰۰ گرم

سبزی دلمه (پاک و خردشده  ) – ۲۰۰ گرم

کره – ۵۰ گرم

 

 

 

طرز تهیه دلمه کاهو

 

*  قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید سپس کمی نمک در آن بریزید و برگ های کاهو را داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزد و نرم شود. سپس آن ها را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آن ها کاملاً گرفته شود.

* لپه را در قابلمه ای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم بگذارید تا نیم پز شود، در آخر کمی نمک به آن اضافه و آبکش کنید.

*  در تابه کمی  روغن بریزید تا داغ شود، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود.

*  هنگام انجام این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید؛ سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. پس از این مدت، عصاره و آب گوشت را به مواد اضافه کنید تا گوشت پخته شود.

*  آبِ روی برنج خیس‏ شده را خالی کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه داخل ‏قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود. سپس آبکش کنید و به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید. تابه را از روی حرارت بردارید.

*  ازمواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگ های کاهو بریزید سپس برگ های کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید. بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگ های کاهو بپیچید.

کفِ قابلمه مقداری کره (ذوب شده) و روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید. دلمه ها را به صورت ردیفی طوری قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد.

یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمه ها با هم فاصله ای نداشته باشد و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید و وزنه های سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشود. سپس بقیه آب گوشت و کره را از کناره های ظرف روی دلمه ها بریزید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود. سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه ها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد.

* سبزی دلمه شامل گشنیز، شوید ، ترخون، مرزه و جعفری از هر کدام به یک اندازه است.


تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است